Aszalt gyümölccsel töltött csirkemell tekercs

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Aszalt gyümölccsel töltött csirkemell tekercs

Aszalt gyümölccsel töltött csirkemell tekercs

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

csirkemell filé: 600 g
aszalt gyümölcs: 200 g
áfonya lekvár: 2 evőkanál
zsemlemorzsa panirozáshoz: 100 g
liszt panírozáshoz: 100 g
étolaj: 5 dl
barna mártás: 60 g
vörös bor: 3 dl
hercegnő ( krokett ) burgonya: 40 db

*

Elkészítés:

Töltelék:
20 dkg aszalt gyümölcsöt  vörösborral egy öblös edényben mikró sütőben felhevítjük, 2 evőkanál áfonyalekvárt beletesszük, és megszórjuk zsemlemorzsával addig, míg egy sűrű massza nem lesz.
A csirkemell filéket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, és megtöltjük az elkészített töltelékkel. Egy tekercset készítünk belőle.
Panírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa ), és forró olajban kisütjük. A megsült tekercset közepénél enyhén ferdén kettőbe vágjuk.
A barnamártásból és az áfonyalekvárból  vörösborból áfonyamártást készítünk, a tányérba öntjük, és erre helyezzük a megsült kettőbe vágott csirke tekercseket.
Köretnek hercegnő burgonyát tálalunk, zöldségfélékkel díszítjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Aszalt gyümölccsel töltött csirkemell tekercs