Hozzávalók:
csirkemell filé: 600 g
aszalt gyümölcs: 200 g
áfonya lekvár: 2 evőkanál
zsemlemorzsa panirozáshoz: 100 g
liszt panírozáshoz: 100 g
étolaj: 5 dl
barna mártás: 60 g
vörös bor: 3 dl
hercegnő ( krokett ) burgonya: 40 db
*
Elkészítés:
Töltelék:
20 dkg aszalt gyümölcsöt vörösborral egy öblös edényben mikró sütőben felhevítjük, 2 evőkanál áfonyalekvárt beletesszük, és megszórjuk zsemlemorzsával addig, míg egy sűrű massza nem lesz.
A csirkemell filéket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, és megtöltjük az elkészített töltelékkel. Egy tekercset készítünk belőle.
Panírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa ), és forró olajban kisütjük. A megsült tekercset közepénél enyhén ferdén kettőbe vágjuk.
A barnamártásból és az áfonyalekvárból vörösborból áfonyamártást készítünk, a tányérba öntjük, és erre helyezzük a megsült kettőbe vágott csirke tekercseket.
Köretnek hercegnő burgonyát tálalunk, zöldségfélékkel díszítjük.