Aromás fenyő

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Aromás fenyő

Recept leírás:

Hozzávalók:

Kb. 60-65 db-hoz:
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 kk. őrölt fahéj
1 kk. őrölt szegfűszeg
½ kk. reszelt szerecsendió
20 dkg cukor
3 tojás
A cukormázhoz:
15 dkg porcukor
1 tojásfehérje
½ citrom leve
tetszőleges ételszínezék
1 ek.kókuszreszelék vagy hópehely dekorcukor

*

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd beletesszük a fűszereket, csipetnyi sót, a cukrot, a tojásokat és tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Kiszaggatjuk fenyőformával, sütőpapíros lapon, 160 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Közben a mázhoz a porcukrot, a tojásfehérjét és a citromlevet selymesre kikeverjük, tetszőlegesen színezzük. A kihűlt sütemények tetejét a mázba mártjuk, a felesleget lecsorgatjuk, levegősen tálcára tesszük, megszórjuk kókusszal vagy dekorcukorral.
Hagyjuk megszáradni.

Aromás fenyő

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Aromás fenyő