Hozzávalók:
8-10 csirkecomb
4 evökanál olivaolaj
só,örölt bors
Pikáns Narancsos Mártáshoz
2 narancs leve
2 evökanál méz
2 evökanál barna balzsamecet
1 evökanál ketchup
1 teáskanál friss reszelt gyömbér
3 cikk fokhagyma reszelve
1 pupozott evökanál étkezési keményitö// kukorica ///+
pici so
*
Elkészítés:
-a hust megmossuk soval borsal és az olajjal alaposan összeforgatjuk
-tepsibe sorakoztatjuk
-lefedjük 30 percig sütjük, majd
-levesszük a foliat és még 20 percig piritjuk
-miközben sül a hús elkészitjük a mártást
-a hozzávalókat egy kisebb edényben összevegyitjük ,legvégén a keményitöt is beletesszük
-lassú tüznél kavargatva felforraljuk hogy szépen besürüsödjön
-a sült húst alaposan beleforgatjuk az édes -savanyú mártásba és forrón tálaljuk
-tálalhatjuk natur párolt rizzsel,burgonyával de zőldséggel is lehet tálalni
–