Aranygaluska vaniliasodóval

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Julcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Aranygaluska vaniliasodóval

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dl tej
8 dkg cukor
3 dkg élesztő
3 tojássárga
8 dkg margarin
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
dió, mazsola, fahéj, vaniliáscukor, vaj
2 tojássárga
1 csapott ek liszt
8dkg cukor
fél l tej
1 vaniliáscukor

*

Elkészítés:

Jól összedagasztjuk a tésztánkat, majd kelni hagyjuk 20 percet.
Azután kinyújtjuk két ujjnyira, és pogiszaggatóval szaggatjuk, hogy maradék ne legyen.
Kivajazunk egy tortaformát vagy jénait, és olvasztott vajba forgatva, majd cukrozott dióba mártva egymás mellé pakolgatjuk.
A közökbe tehetünk mazsolát és fahéjat is. Ha megtelt a formánk, megszórjuk a tetejét is cukrozott dióval, és még fél órát kelesztjük.
Utána 170 fokra előmelegitett sütőben 30 percig sütjük.
Kihűlve vaniliasodóval tálaljuk.
Vaniliasodó: Habverővel összekeverjük a hozzávalókat, majd gőz fölött melegitjük addig, mig emelkedni és sűrűsödni nem kezd.

Aranygaluska vaniliasodóval

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Aranygaluska vaniliasodóval

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!