Hozzávalók:
Tészta : 50 dkg liszt, 2,5 g élesztő, 8 dkg vaj, + ( ek a forma kikenéséhez) 3 dl, 2 dkg cukor, 2 tojássárgája
Töltelék: 20 dkg darált dió, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, citrom reszelthéja
Vaníliasodóhoz: 6 dl tej, 2 tojásságája, 1 cs vaníliás cukor,1/2 cs vaníliás puding
*
Elkészítés:
Elkészítése: A tésza hozzávalóit jól kidolgozuk, és 45 percig kelesztjük.
Majd 2 cm vastagra elnyújtjuk, és kisebb pogácsaszaggatóval kizsaggatjuk a tésztát.
Egy tortaformát, vagy jénait kivajazunk a többi vajjat meolvasztjuk.
Darált diót, cukrot, és a citromhéjat összekeverjük.
A kiszaggatot tésztát olvasztott vajba mártjuk, és a dióba hepergetjük, Kivajazott formába szorosan lerakjuk, még 30 percig kelesztjük.
Előmelegitet sütőben 175 fokon megsütjük.