Aranygaluska vanilia sodóval

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Aranygaluska vanilia sodóval

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 db tojás sárgája                                                                      70 dk liszt (fele BL 55-ös, a másik fele rétesliszt)                  1 csomag élesztő                                                                       4 dl cukros tej langyosítva                                                          csipet só                                                                                           Darált cukrozott, fahéjjas dió                                                                                                      1,5 l tej                                                                                           8 evőkanál cukor                                                                          2 db Oetker vanilia pudingpor                                                      2 cs vaniliás cukor                    20 dkg Rama, vagy vaj olvasztva

*

Elkészítés:

Hozzávalókat  kenyérsütő 8-as programon összedolgoztatom, (90 perc) Majd nyújtodeszkán kb fél cm vastagságúra nyújtom és nagyon pici pogácsa kiszúróval kiszaggatom. Az olvasztott, de nem forró margarinban, vagy vajban megmártom és a cukrozott, fajéjjas dióban megforgatom. Az előzőleg kivajazott tortaformában egymás mellé helyezem. Ha kész egy sor teljesen, megszórom újra dióval és kezdem a következő sort, míg el nem fogynak a kiszaggatott pogácsák. A tetejét ismét megszórom dióval, lefóliázom és kb fél órát még kelesztem. Majd előmelegített sütőben 200 fokra beteszem,kb 20 percig és visszaveszem a hőfokot 180 fokra.Még 15 percig sütöm, és leveszem a fóliát és anélkül még 15 percig sütöm.                                                                           Sodó: A tejből 4 dl-t kiveszek, a többit felteszem forralni. A 4 dl-ben elkeverem a pudingport, a 8 evőkanál cukrot. Ha felforr a tej, összeöntöm és állandó kevergetés mellet 1-2 buggyanásig forralom.   Az aranygaluskát tányérra szedem és nyakon öntöm a sodóval. Nagyon fincsi! Jó étvágyat kívánok hozzá !

Aranygaluska vanilia sodóval

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Aranygaluska vanilia sodóval