Aranygaluska vanilia sodóval

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Aranygaluska vanilia sodóval

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dk finomliszt,
4 db tojássárgája,
5 dk élesztő /vagy egy cs, szárított/,
8 dk olvasztott vaj,
1 ek cukor,
csipet só.
5 dl tej.
20 dk olvasztott vaj,
40 dk dió+félcs porcukor,
fahéj
Sodó:
8 dl tej,
2 cs vanilia sodó,
8 ek cukor

*

Elkészítés:

A hozzávalókat a kenyérsütő dagasztójába beraktam és 8-as program, 90 perc.
Ha kész lisztezett nyújtdeszkán 1, 5 cm magasra elnyújtottam és kb 3 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatam.
kb 250 db.
A vajat megolvasztottam, de csak annyira hogy ne csapódjon ki és egy villa segítségével egyenként belemártottam, majd a darált dióba amit előzőleg megkevertem a porcukorral és a fahéjjal.
Aztán egy nagy yénai üveg tálba raktam jó szorosan egymás mellé, egymásra, teljesen teli lett a tál.
Közibé szórtam egy kis diót még +-ba.
A sütőt 200 fokra előmelegítettem és a tálat 2 db alufóliával befedtem és így tettem be.
Közeben megfőztem a sodót, 6 dl tejet feltettem a gázra, 2 dl-ben meg elkevertem a 8 ek cukrot a sodót csomómentesre kikavartam és beleöntöttem, forralásig kevertem ést ezt tettem a kész aranygaluskára.
Én ígyy tanúltam Édesanyámtól, hogy nagyon aprók legyenek mert így finomabb!
És valóban!

Aranygaluska vanilia sodóval

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Aranygaluska vanilia sodóval

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!