Aranygaluska vanilia mártással

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Aranygaluska vanilia mártással

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dk liszt (BL55), 3 dk élesztő, 3 ek porcukor, 2 db tojás sárgája,3 ek étolaj, 1 csipet só,1,5 dl tej, 40 dk darált dió, 30 dk porcukor, 20 dk olvasztott rama, 1 citrom rszelt héjja.
Vaniliamártáshoz: 1 l tej, 2db tojás sárgája, 1 cs vaniliás pudingpor 5 ek cukor

*

Elkészítés:

Az élesztőt cukros tejben felfuttatom és belerakom a kelesztő edénybe (kenyérsütő kelesztője).
8 profram, 90 perc.
Ha kész egy újjnyi vastagra kinyújtom és nagyon pici kerek szaggatóval kiszaggatom.
30 percre letakarom és hagyom kelni.
Majd egy villa segítségével belemártogatom a jó meleg olvasztott margarinba és megforgatom a cukros fahéjjas dióba.
Egy jénait ecsettel kikentem margarinnal és jó szorosan beleraktam.
Minden sor megszórtam dióval is.
Ha kész 20 percig lefedve meleg helyen kelesztettem majd 170 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőbe tettem és kb 25 percig aranybarnára sütöttem.
A tejet feltettem a gázra, előzőleg a pudingot, cukrot és s tojások sárgáját kb 1, 5 dl tejben jól kikevertem és amikor a tej forrni kezdett állandó keverés mellett összefőztem.

Aranygaluska vanilia mártással

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Aranygaluska vanilia mártással

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!