Hozzávalók:
75 dkg liszt
3 dkg élesztő
1/2 liter tej
2 tojás
5 dkg margarin
3 evőkanál cukor
4-5 evőkanál zsir
40 dkg darált dió –
1-2 cs. vaniliás cukor
*
Elkészítés:
– a lisztet mélyebb tálba szorjuk ,közepébe egy kis mélyedést csinálok
-bele szórunk kevés cukrot .szétmorzsoljuk az élesztőt és meglocsoljuk kevés langyos tejjel
-megfuttatjuk aztán belekeverjük a tojásokat+ a puha margarint
-jól kidagasztjuk …duplájára kelesztjük
-ha megkelt lisztes gyúródeszkára boritjuk kb. 1 cm vastagságúra nyújtom széthúzom a tésztát
-pogácsaszaggatóval kiszaggatom( én egy egy kiskanál szilvalekvárt is tettem a közepébe és úgy hajtottam össze és széleit összenyomkodtam )
-kb 4-5 evőkanál zsirt felolvasztunk
-egy tepsit is kizsirozunk
-vaniliáscukorral elkevert cukrot kavarok izlés szerint 40 dkg darált dióhoz
-egyenként elősször a zsirba mártom a tésztapogácsákat,aztán beleforgatom a cukrozott dióba
-Élére állitva szorosan sorba állitom a kizsirozott tepsiben
-kb.30 perc alatt szép pirosra sütöm