Aranygaluska kicsit másképp

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Aranygaluska kicsit másképp

Recept leírás:

Hozzávalók:

75 dkg liszt
3 dkg élesztő
1/2  liter tej
2 tojás
5 dkg margarin
3 evőkanál cukor
4-5 evőkanál zsir
40 dkg darált dió –
1-2 cs. vaniliás cukor

*

Elkészítés:

– a lisztet mélyebb tálba szorjuk  ,közepébe egy kis mélyedést csinálok
-bele szórunk kevés cukrot  .szétmorzsoljuk az élesztőt és meglocsoljuk kevés langyos tejjel
-megfuttatjuk  aztán belekeverjük a tojásokat+ a puha margarint
-jól kidagasztjuk …duplájára kelesztjük
-ha megkelt lisztes gyúródeszkára boritjuk kb. 1 cm vastagságúra nyújtom széthúzom a tésztát
-pogácsaszaggatóval kiszaggatom( én egy egy kiskanál szilvalekvárt is tettem a közepébe és úgy hajtottam össze és széleit összenyomkodtam )
-kb 4-5 evőkanál zsirt felolvasztunk
-egy tepsit is kizsirozunk
-vaniliáscukorral elkevert cukrot kavarok izlés szerint 40 dkg darált dióhoz
-egyenként elősször a zsirba  mártom a tésztapogácsákat,aztán beleforgatom a cukrozott dióba
-Élére állitva szorosan sorba állitom a kizsirozott tepsiben
-kb.30 perc alatt szép pirosra sütöm

Aranygaluska kicsit másképp

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Aranygaluska kicsit másképp

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!