Aranygaluska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Enci

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Aranygaluska

Aranygaluska

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tésztához:
30dkg liszt
3dkg élesztő
10dkg cukor
2 és fél dl tej
2 tojássárgája
reszelt citromhéj
1 evőkanálnyi rum
3dkg vaj
A szóráshoz:
20dkg darált dió
10dkg cukor
1dkg vaj

*

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos tejben futtasd fel. A tésztához a lisztet szitáld tálba, add hozzá a cukrot, a tejet, a tojássárgáját, a megolvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt. Ízesítsd reszelt citromhéjjal, rummal, és jól dagaszd meg. Akkor jó, ha szép fényes és elválik az edény falától. Takard le és keleszd kétszeresére. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, szórd be darált dióval. A többi diót keverd össze a cukorral, a vajat olvaszd meg. A szépen megkelt tésztát borítsd lisztezett deszkára, nyújtsd ujjnyi vastagra, és pogácsaszaggatóval szaggasd ki. A kis tésztadarabokat mártsd olvasztott vajba, hempergesd cukros dióba, és sorakoztasd egymás mellé a tálba. Keleszd tovább egy fél órán át, majd előmelegített sütőben, 200 fokon süsd kb fél óra alatt aranyszínűre. Vaniliaöntettel vagy borhabbal tálald melegen, porcukorral meghintve.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Aranygaluska