Hozzávalók:
Tészta
1kg liszt
csipet só
5 dkg élesztő
4 tojássárgája
5dl tej
12 dkg zsír vagy margarin
Megszóráshoz
40 dkg dió
30 dkg cukor
16 dkg vaj
Öntet
1 liter tej
1 vaníliás puding (főzős)
2 tojássárgája
cukor ízlés szerint
1 vaníliás cukor
*
Elkészítés:
Futtatott élesztőt a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, ha már nem ragad a tál alját és a tésztát meglisztezve 1 órát kelesztjük meleg helyen. Ha megkelt, kinyújtjuk ujjnyi vastagra és egy pici pogácsa szaggatóval felét beleszaggatjuk egy tepsibe (24×40-es a tepsi,olajozzuk ki).
Meglocsoljuk a vaj felével és rászórjuk a cukros dió felét. Maradék tésztát rászaggatjuk, meglocsoljuk a maradék vajjal és a megmaradt cukros dióval megszórjuk. Fél órát kelesztjük. Begyújtáskor tesszük a sütőbe ott is had keljen amíg bemelegszik kb 30 percig sütjük.
Amíg sül elkészíthetjük az öntetet. A hozzávalókat összeforraljuk kevergetés mellett nehogy odakapjon.