Aranygaluska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Aranygaluska

Aranygaluska

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók: 90 dkg
4 evőkanál kristálycukor, 5 dkg. Élesztő, 20 dkg.  ráma 0,5 l. tej, 2 tojás, só, 50 dkg. dió, 10 dkg cukor, egy maréknyi mazsola,vaj a kikenéshez

*

Elkészítés:

Elkészítése:
A lisztet 3 evőkanál kristálycukorral és a csipetnyi sóval kikeverjük. Közben 10 dkg. margarint felolvasztunk, majd belekeverjük a lisztbe. Az élesztőt két nagy bögrényi cukrozott, meleg tejben felfuttatjuk, majd a liszt közepébe vájt mélyedésbe öntjük. Ugyanígy teszünk a két egész tojással is. Jól kidagasztjuk, Fél óráig kelesztjük.
A megkelt tésztát kb. 1,5-2 cm. vastagságúra nyújtjuk, majd kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Vajjal-liszttel kikent lábasba rakunk egy rétegnyi tésztát, majd folyékonyra olvasztott margarinnal meglocsoljuk, kristálycukorral és darált dióval megszórjuk, majd jöhet a következő tészta réteg.
Közepesen forró sütőben (kb. 160-170 fokon) háromnegyed óráig arany barnára sütjük.
Vanília pudinggal nyakon öntve tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Aranygaluska