Aranygaluska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kovács Zsuzsanna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Aranygaluska

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg liszt,4 e.k kristálycukor, 1cs élesztő(4dkg),5-6dl tej ,pici só, 10dkg vaj vagy margarin , 2db tojás, 2cs vaníliás cukor,
Forgatni: :20dkg darált dió, ízlés szerint kristálycukor, 3cs vaníliás cukor, kevés olaj ,

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. (Az élesztőt picit cukros, langyos tejben felfuttatni. A lisztbe  belemorzsolni a vajat,  bele  tenni a tojássárgákat és a cukrot.   tejet ).Duplájára kelesztenni.Mikor már jó egy lisztezett deszkára kiborítani és kb 1 cm -es vastagsárúra elnyújtani .Egy pohár segítségével kis holdacskákat szaggatunk.Egy tányérba olajat öntünk és a kiszaggatott tésztát egyesével megforgatni  benne , majd sütőpapírral bélelt tortaformába vagy tepsibe szorosan egymás mellé tesszük és jól megszórjuk  a darált dió. cukor , vaníliás cukor keverékkel és ezt addig ismételjük míg van tésztánk.Még néhány percig hagyjuk pihenni a tepsiben és előmelegített sütőben szép aranysárgára megsütjük.Jó étvágyat hozzá!

Aranygaluska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Aranygaluska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!