Aranygaluska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Aranygaluska

Recept leírás:

Hozzávalók:

liszt 0,50, élesztő 0,02, tej 2 dl., cukor 0,20, darált dió 0,20, tojás 4, mazsola 0,05 (beáztatva) olaj 0,1 margarin 0,15,  van.cukor 1 cs., só egy csipet.

*

Elkészítés:

Kevés cukorral langyos tejbe tesszük az élesztőt, míg kel, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Összekeverjük a 4 tojás sárgájával,  1 ek.cukorral, van.cukorral, sóval. A tojás fehérjét habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük. Kizsírozunk egy kerek tálat, kanalanként megmártjuk  a kelt tétsztát olajban, majd cukros darált dióban. minden sor között egy adag mazsolát szórunk. Még egyszer hagyjuk kelni, majd 25 percig sütjük 180 C-on. Vaniliasodóval és borsodóval tálaljuk.
Borsodó: forralt bort készítünk (2 dl.), majd 1 tojás sárgáját elkeverünk 1 kk. liszttel, a langyosra hűlt forralt borral elkeverjük, majd együtt újra melegítjük. Ha a tojás fehérjét felverjük, hozzá keverve borhabot kapunk.

Aranygaluska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Aranygaluska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!