Hozzávalók:
– 3 dl tej
– 8 dkg cukor
– 1 csomag instant élesztő vagy 3 dkg friss élesztő
– 50 dkg liszt
– 3 db tojássárgája
– 8 dkg Rama
– 1 csipet só
– Rama a kenéshez
*
Elkészítés:
Megmelegítjük a tejet, beleteszünk egy kanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A Ramát, lisztet, tojások sárgáját egy tálba tesszük, majd jól összedolgozzuk az élesztős tejjel.
Letakarva pihentetjük 1-1, 5 órát.
A diót összekeverjük a cukorral ízlés szerint.
A Ramát felolvasztjuk, valamint kikenjük Ramával azt az edényt amiben a galuskát sütjük.
A tésztából galuskákat formálunk egy kanállal az olvasztott Rama segítségével, egymás mellé rakjuk az edénybe, majd meghintjük dióval.
Addig rétegezzük amíg a tészta el nem fogy.
A tetejére diót nem rakunk, csak a maradék olvasztott Ramával meglocsoljuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg aranybarna nem lesz.