Aranydurbincs sóban sütve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Aranydurbincs sóban sütve

Aranydurbincs sóban sütve

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók (2 személyre):
1 db 1 kg-os aranydurbincs egészben
1 db citrom
1 csokor friss kapor
1 db lime
1 kg durvaszemű tengeri só
2 tojás fehérje
A salátához:
2 db piros kaliforniai paprika felcsíkozva
1 db édeskömény felkockázva
3 szál zöld hagyma finomra vágva
fél citrom leve

frissen őrölt bors
3 ek balzsamecet

*

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A halat kívűl belűl alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük, a lime-ot, a citromot felnegyedeljük, a kaprot megmossuk, lecsepegtetjük, szárát levágjuk, majd betöltjük őket a halunk hasába.
A sót összekevrjük a két tojásfehérjévl, majd felét tűzálló tálba helyezzük és ráfektetjük a halat, majd a maradékkal befedjük felülről is.
A lényeg, hogy teljesen befedje a só!
Betesszük a sütőbe és 25 perc alatt készre sütjük.
A salátáthoz valókat beletesszük egy wok edénybe, majd hirtelen megsütjük minimális olíva olaj segítségével, sózzuk, borsozzuk, majd a végén meglocsoljuk a balzsamecettel és amikor elszállt a szúrós szag és puha a zöldség készen van.
Amikor a hal is kész, feltörjük egy klopfoló segítségével a sót és kiemeljük óvatosan,
majd a belsejéből kivesszük a tölteléket, bőrét lehúzzuk, kifilézzük, nagyon könnyű lesz, mivel szinte leesik a csontról a hús, a gőz hatására!
Végül ízlésesen tálaljuk!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Aranydurbincs sóban sütve