Hozzávalók:
Hozzávalók (2 személyre):
1 db 1 kg-os aranydurbincs egészben
1 db citrom
1 csokor friss kapor
1 db lime
1 kg durvaszemű tengeri só
2 tojás fehérje
A salátához:
2 db piros kaliforniai paprika felcsíkozva
1 db édeskömény felkockázva
3 szál zöld hagyma finomra vágva
fél citrom leve
só
frissen őrölt bors
3 ek balzsamecet
*
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A halat kívűl belűl alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük, a lime-ot, a citromot felnegyedeljük, a kaprot megmossuk, lecsepegtetjük, szárát levágjuk, majd betöltjük őket a halunk hasába.
A sót összekevrjük a két tojásfehérjévl, majd felét tűzálló tálba helyezzük és ráfektetjük a halat, majd a maradékkal befedjük felülről is.
A lényeg, hogy teljesen befedje a só!
Betesszük a sütőbe és 25 perc alatt készre sütjük.
A salátáthoz valókat beletesszük egy wok edénybe, majd hirtelen megsütjük minimális olíva olaj segítségével, sózzuk, borsozzuk, majd a végén meglocsoljuk a balzsamecettel és amikor elszállt a szúrós szag és puha a zöldség készen van.
Amikor a hal is kész, feltörjük egy klopfoló segítségével a sót és kiemeljük óvatosan,
majd a belsejéből kivesszük a tölteléket, bőrét lehúzzuk, kifilézzük, nagyon könnyű lesz, mivel szinte leesik a csontról a hús, a gőz hatására!
Végül ízlésesen tálaljuk!