Aranybarna csirkeszárny és párizsi csirkemell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Aranybarna csirkeszárny és párizsi csirkemell

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 csirkeszárny
4 szelet csirkemell
liszt
tojás
Vegeta aranybarna  csirkefűszer

zsír vagy olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

A szárnyak végét levágom, azok mennek a levesbe, enyhén megsózom, óvatosan, mert a csirkefűszer is sós, majd jól megszórom a fűszerrel. A csirkemell szeleteket is besózom, hagyom állni kicsit a húsokat. A szárnyakat lisztbe forgatom és bő, forró zsiradékban sütöm, lefedve, időnként megforgatva. A mell szeleteket előbb lisztbe forgatom, majd tojásba mártom, végül ismét lisztbe. A párizsi panírozásnál  mindig így járok el, így a tojás nem szív magába annyi zsiradékot és a hús is zamatosabb lesz. Krumplipürét készítek hozzá és savanyúsággal tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Aranybarna csirkeszárny és párizsi csirkemell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!