Aranybarna bundában sült fokhagymás hekk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 db.  hekk
2 dl tej
2 gerezd fokhagyma

1 tojás
10 dkg liszt
1 kk. pirospaprika
1 mk. bors
olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

A tejbe nyomom a fokhagymát, sózom, majd  ebben áztatom hűtőben egy éjszakán át a megtisztított, megmosott halakat. Sütés előtt a tojást és a lisztet összekeverem, felengedem a halon lévő fokhagymás tejjel, sózom, borsozom és beleszórom a pirospaprikát.  Ebbe a masszába forgatom a halat, bő, forró olajban, többször forgatva kisütöm. Steak burgonyával és savanyúságokkal tálalom.