Aprózserbó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Timi4

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Aprózserbó

Aprózserbó

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
20 dkg vaj,
30 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1 kk. vaníliakivonat,
fél csapott kk. só
a töltelékhez:
7 dkg darált dió,
kb. két evőkanál sárgabarackdzsem
étcsokoládé a díszítéshez

*

Elkészítés:

Elkészítés
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a sóval és a vaníliakivonattal jól összegyúrjuk. Gyorsan kell dolgozni, hogy a kéz melegétől ne olvadjon meg nagyon a vaj. A tésztát legalább 1 órára, de még jobb, ha 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Most nem volt ennyi időnk, csak 1 órát pihent.
Közben elkészítettük a tölteléket, a darált diót összekevertük a sárgabarackdzsemmel, cukor nem kell bele.
A hűtőből kivesszük a tésztát és kb. egyforma golyókat formázunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatatjuk őket, nem túl közel egymáshoz. A karalábévájó kisebbik részének hátuljával mélyedéseket nyomunk a golyókba és kiskanál segítségével megtöltötjük a töltelékkel. Előmelegített sütőben 170 fokon 10 percig sütötjük. Nem kell, hogy színt kapjon. Ekkor még nagyon puha a keksz, ezért a sütőpapírral együtt szoktuk kiemelni. Utána mehet bele a következő adag. Amikor kihűltek a kekszek, akkor a felolvasztott csokoládét kicsi műanyag zacskóba tesszük és a sarkát picit levágva a kekszekre csokicsíkokat húzunk.
Nagyon finom, puha, omlós keksz lesz belőle.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Aprózserbó