Hozzávalók:
Aprolek
So,bors,vegeta izles szerint
4-5 sargarepa
1 paprika
1 paradicsom
6-8 nagyobb gerezd fokhagyma
1-2 csokor petrezselyem ( 10-15 szal )
5-6 szal zeller
Hagyma. ( vegeit megmosva,hejastol belefozhetjuk,szinezi a levest)
1-2 kozepes krumpli
Talalashoz: cernametelt ( izles szerint barmi lehet)
*
Elkészítés:
Az aprolekot megmossuk es feltesszuk foni.Mikor forr a viz es alaposan habos,kislangra zarjuk a gazt es leszurjuk a levesleverol a habot.Hozzaadjuk a krumpli kivetelevel az osszes zoldseget amit elotte megmostunk es megpucoltunk,majd beizesitjuk a leves szajizunk szerint.( so,bors,vegetaval)kislangon lefedve kb 3 orat fozzuk.Vigyazzunk ne forraljuk a levest,mert zavaros lesz.Hozzaadjuk a megpucolt es izles szerint felvagott krumplit es keszre fozzuk a levesben.Ha a leves elfovi a vizet akkor menet kozben potoljuk,es kostoljuk meg eleg sos. Kifozzuk enyhen sos vizben a levestesztat ,es a megfott levessel talaljuk.Talalasnal szinten vigyazzunk ne keverjuk a levesunket nagyon ossze ,mert zavaros lesz.A hagyma vegeit oblitsuk le es hejastol fozzuk a levesbe,szinezi a levest. Talas elott leszurhetjuk a levesunket :1 talba a leve es 1 talba a zoldsegek kulon az aprolek. Igy biztos szep tiszta marad a levesunk.


