Apróhús hasábburgonyával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa50

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

27

Nehézség

Apróhús hasábburgonyával

Recept leírás:

Hozzávalók:

O,5 kg comb vagy lapocka
3O dkg gomba
2 db hagyma
25 dkg füstölt szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
só, bors, olaj
hasábbrurgonya

*

Elkészítés:

A szaslonnát szeletekre vágjuk és bevagdossuk., kevés zsiron vagy olajon megpiritjuk.
A húst csikokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és aranysárgára sütjük. A hagymát apróra vágjuk és 1 EK olajn megpiritjuk, hozzáéadjuk a szeletelt gombát, szétnyomott fokhagymát, és fedő alatt puhára pároljuk.
Megsütjük a hasábburgonyát.
Tányérra hasábburgonyát rakunk, erre halmozzuk a húst, gombaragut, hagymakarikákat – ez el is maradhat -, és végül a pirittt szalonna csikokat.

Apróhús hasábburgonyával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Apróhús hasábburgonyával