Hozzávalók:
kb. 19 db babapiskóta
20 db kis 10 gr-os kávétejszín
6 cs. vaníliás cukor
1 cs. gesztenyemassza
1 gránátalma
1 tábla csokoládé
1 üveg Cserpes tejszín (0, 33l)
2 ek porcukor
1 citrom héja
½ citrom leve
1 tk. zselatin
1 nagy pohár Mascarpone (500 gr)
*
Elkészítés:
A gránátalma kemény burkát kanállal vagy kés fokával körben megütögetjük. Keresztben kettévágjuk és a kés hegyével, kiszedjük a magokat egy kis tál fölé tett szűrőbe.
Félre tesszük, hogy a lé jól ki tudjon csepegni.
A Mascapronét kikeverjük 2 cs. vaníliás cukorral, citrom héjjel és lével és hozzákeverjük a zselatint. Ezt is félre tesszük.
A kis tejszíneket kiöntögetjük, langyosítjuk. Hozzákeverjük a 2 kanál porcukrot és 1 cs vaníliáscukrot.
Belemártogatjuk a babapiskótákat. Egy szögletes edény alját (jénait) kirakunk egy sor piskótával.
Erre rákenjük a Mascapronét.
Tetejét megszórjuk a gránátalmával, kicsit hagyunk a díszítéshez is belőle.
A gránátalmára újabb sor tejszínbe forgatott piskóta kerül.
A gesztenyemasszát a piskótára reszeljük.
A csokit megolvasztjuk, a gesztenyére csurgatjuk, vagy kis halmokban rárakjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük 3 cs. vaníliás cukorral. Hablabdába tesszük és kis halmokat nyomva a gesztenyére, befedjük az egész süteményt. Tortadarával és gránátalmával díszítjük.
Pár órára vagy egy éjszakára, hűtőbe tesszük, hogy dermedjen.