Anyukám egyszerű töltött csirkéje

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Haladó

Anyukám egyszerű töltött csirkéje

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 egész csirke
5 zsömle
kevés tej
5 tojás
1 fej hagyma
1 ek. zsír
bors

1 mk. pirospaprika
2 cikk fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyemzöld
15 dkg zsír vagy 2 dl olaj a sütéshez
kevés víz alá

*

Elkészítés:

A csirkét kívül-belül besózom, hagyom kicsit állni. Semmi mással nem fűszerezem. A töltelékhez a zsömléket tejbe áztatom, de éppen csak beleforgatom kicsit, nem kell nagyon eláztatni. Kinyomkodom, tálba teszem.  A tojásokat hozzáadom, jól elkeverem, így  hagyom állni, hogy beszívja  a zsömle. Addig a hagymát kockára vágom és világosra pirítom az evőkanál zsíron, azt is a töltelékhez adom. Belepréselem a fokhagymát sózom, borsozom és beleszórom a kevés pirospaprikát is, jól összekeverem. Végül hozzákeverem a nagy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet is. Ezt a tölteléket a csirke bőre alá és a hasüregbe töltöm, a bőrét összevarrom egy nagy tűvel, fehér cérnával. Tepsibe teszem, amibe előzőleg megolvasztottam a zsírt és öntök alá kb. 1 dl vizet. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, a vizet mindig pótolva, locsolgatva sütöm, a végén pirosra pirítom. Mi legjobban krumplipürével és savanyúsággal,  befőttel szeretjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Anyukám egyszerű töltött csirkéje

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!