Hozzávalók:
1kg liszt3db tojás sárgája, csípetnyi só, 1.5dl langyos tej1 cs élesztő, 5dkg vaj , 1 citrom reszelt héja és leve, 2cs vaníliáscukor,1 evőkanál kristálycukor, porcukor a tetejére.Olaj a sütéshez.
*
Elkészítés:
A Alisztet és a többi hozzávalókat összedolgozzuk egy tálba kívéve a tejet és az élsztőt.
Egy mélyedést csinálunk a lisztesalap közepébe szórunk bele gey kevés cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos tejet, mikor már az élesztő felfutott akkor elkezdjük bedagasztani, ha még kívánja a tejet akkor lehet hozzá tenni én is szoktam, mikor már jó állagú a tészta akkor, hagyjuk kelnei legalább egy 20-25 percig.
Kinyújtjuk kb jó újnyi vastagságűra és derelyevágóval háromszögeket vágunk és annak a közepébe egy kis csíknyi nyílást és azon átfordítjuk, Forró olajban megsütjük ami nagyon rövid idő.
Tálaláskor meghíntjük pocukorral.
Jó étvágyat hozzá!