Anyáknapi márványos

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Talana

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Anyáknapi márványos

Anyáknapi márványos

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A tésztához: 30dkg liszt, 1cs sütőpor, 20dkg puha margarin, 25dkg cukor, 1-2 ek őrölt fahéj, 4 tojás.
A mázhoz: 25dkg porcukor, annyi narancsszörp, hogy sűrű kenhető cukormázat kapjunk.

*

Elkészítés:

A tésztához a puha margarint a cukorral krémesre keverjük, egyenként adjuk hozzá a toások sárgáját.
A fehérjét keményre verjük, Beleszitáljuk a sütőposos lisztet, anélkül, hogy összetörnénk a habot beleforgatjuk, majd összedolgozzuk óvatosan a tojássárgájás masszához.
A tésztát kettévesszük, az egyik fele fehéren marad, a másik felébe óvatosan beleforgatjuk a fahéjat.
Kikent kilisztezett tepsibe 1-1 halmot rakunk a fehér és a barna tésztából amíg be nem teríti a tészta a tepsit, és a tészta el nem fogy.
Óvatosan elsimogatjuk, Előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Közben elkészítjük a cukormázat és még forrón ráöntjük.
Elsimítjuk.
A cukormáz gyorsan szárad.
A márványos sütinket kockára vagy háromszög alakra vágva tálaljuk.
vigyázat a cukormáz elég édes !
Jó étvágyat hozzá 🙂

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Anyáknapi márványos