Angyalkalács *

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

80

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Angyalkalács *

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához: …
45 dkg finomliszt
10 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
3 tojásfehérje
1 evőkanál olaj
A töltelékhez:
10 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
12,5 dkg cukor
1 csomag csokoládés pudingpor (főzhető)
2,5 dl tej
A kenéshez:
1 tojássárgája

*

Elkészítés:

Először : a krémet készítjük el.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és a többi hozzávalót.
Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Levesszük a tűzről, felhasználásig félretesszük, kihűtjük.
A tésztához a lisztet dagasztótálba tesszük.
A közepébe kis fészket képezünk ki.
Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel.
Hagyjuk, hogy az élesztő 15 perc alatt felfusson. Hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidagasztjuk.
Két cipót formálunk belőle.
Pihentetés nélkül 35 x 25 centis téglalapokká nyújtjuk őket.
Mindkettőt megkenjük a csokis krémmel.
Külön-külön rolád szerűen feltekerjük őket, majd összefonjuk (csavarjuk) a két roládot.
A tésztát kivajazott, kilisztezett kenyérformába helyezzük.
Meleg helyen fél órát kelesztjük.
Lekenjük a felvert tojássárgával, végül 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Angyalkalács *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Angyalkalács *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!