Hozzávalók:
Hozzávalók:
tésztához: 7 db
Sárga krém: 5 db
Hab: 5 tojás
Csoki máz: 15 dkg
*
Elkészítés:
Tésztához a tojássárgáját kikeverjük a lekvárral, cukorral és az olvasztott margarinnal. A fehérjéket habbá verjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A lisztes keveréket hozzáadjuk a tojássárgájához és a tejet is hozzáadjuk. Majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot. Margarinnal kikent lisztezett tepsibe öntjük ( nagy lapos tepsi 2 cm peremű), és 180 fokra előmelegített sütőben 25- 30 percig sütjük,tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a krémet. A tejet egy olyan fazékba tesszük amibe nem ég le. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral,lisztel és annyi hideg tejjel, hogy csomómentes folyós masszát kapjunk. A zselatin port egy kevés forró vízzel elkeverjük, és a masszához adjuk. A tejet a literből vesszük el. A fazék tejet felforraljuk majd félrehúzzuk és belekeverjük a tojásos krémet. Visszatesszük a tűzre és habverővel folyamatosan keverjük addig amíg besűrűsödik. Forralni nem szabad. Hideg vízzel teli edénybe tesszük és kevergetve félig kihűtjük, majd a kikevert margarint habverővel belekeverjük. Kicsit még hagyjuk hűlni. A tészta tetejére kenjük a még picit langyos krémet szépen egyenletesen, legalább egy ujjnyi vastagságban. A tésztát ekkor hideg helyre tesszük, hogy teljesen kihűljön.
Addig elkészítjük a habot:
Egy nagy fazékba teszünk 3 ujjnyi vizet és felforraljuk. Egy másik fazékba beletesszük a fehérjéket egy csipet sóval, majd a fazekat a forró vizes fazékba helyezzük. A hőfokot közepesre vesszük és elkezdjük verni a habverővel a habot. Mikor félig felvertük hozzáadjuk apránként a cukrot is. Jó keményre verjük. Akkor jó ha a habverőről nem esik le, hanem szép csúcsként rajta marad. A habnak át kell jól forrósodnia, ezt az ujjunk beledugásával tudjuk ellenőrizni. Ha már égeti az ujjunkat, akkor jó a hab. Ezt a habot szépen elsimítjuk a krém tetején, majd hűlni hagyjuk.
A mázat úgy készítjük, hogy a margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport. Vissza tesszük míg a cukor elolvad de folyamatosan kevergetjük. A mázat a hab tetejére csurgatjuk tetszőleges mintába, majd ezt is hűtjük. Legjobb, ha pár órát hideg helyen áll és csak utána szeleteljük, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!