Andi szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Andi szelet

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
tésztához: 7 db
Sárga krém: 5 db
Hab: 5 tojás
Csoki máz: 15 dkg

*

Elkészítés:

Tésztához a tojássárgáját kikeverjük a lekvárral, cukorral és az olvasztott margarinnal. A fehérjéket habbá verjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A lisztes keveréket hozzáadjuk a tojássárgájához és a tejet is hozzáadjuk. Majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot. Margarinnal kikent lisztezett tepsibe öntjük ( nagy lapos tepsi 2 cm peremű), és 180 fokra előmelegített sütőben 25- 30 percig sütjük,tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a krémet. A tejet egy olyan fazékba tesszük amibe nem ég le. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral,lisztel és annyi hideg tejjel, hogy csomómentes folyós masszát kapjunk. A zselatin port egy kevés forró vízzel elkeverjük, és a masszához adjuk. A tejet a literből vesszük el. A fazék tejet felforraljuk majd félrehúzzuk és belekeverjük a tojásos krémet. Visszatesszük a tűzre és habverővel folyamatosan keverjük addig amíg besűrűsödik. Forralni nem szabad. Hideg vízzel teli edénybe tesszük és kevergetve félig kihűtjük, majd a kikevert margarint habverővel belekeverjük. Kicsit még hagyjuk hűlni. A tészta tetejére kenjük a még picit langyos krémet szépen egyenletesen, legalább egy ujjnyi vastagságban. A tésztát ekkor hideg helyre tesszük, hogy teljesen kihűljön.
Addig elkészítjük a habot:
Egy nagy fazékba teszünk 3 ujjnyi vizet és felforraljuk. Egy másik fazékba beletesszük a fehérjéket egy csipet sóval, majd a fazekat a forró vizes fazékba helyezzük. A hőfokot közepesre vesszük és elkezdjük verni a habverővel a habot. Mikor félig felvertük hozzáadjuk apránként a cukrot is. Jó keményre verjük. Akkor jó ha a habverőről nem esik le, hanem szép csúcsként rajta marad. A habnak át kell jól forrósodnia, ezt az ujjunk beledugásával tudjuk ellenőrizni. Ha már égeti az ujjunkat, akkor jó a hab. Ezt a habot szépen elsimítjuk a krém tetején, majd hűlni hagyjuk.
A mázat úgy készítjük, hogy a margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport. Vissza tesszük míg a cukor elolvad de folyamatosan kevergetjük. A mázat a hab tetejére csurgatjuk tetszőleges mintába, majd ezt is hűtjük. Legjobb, ha pár órát hideg helyen áll és csak utána szeleteljük, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Andi szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Andi szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!