Andi kakaós-diós sütije

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Andi kakaós-diós sütije

Andi kakaós-diós sütije

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Kakaós piskóta: 6 tojás, 15 dkg cukor, kb. 1 dl víz, 12 dkg liszt, 3/4 csg. sütőpor, 2 evőkanál kakaópor.
Diós lap: 6 tojás fehérje, 12 dkg cukor, 22 dkg darált dió.
Krém: 6 tojás sárgája, 4 evőkanál liszt, 25 dkg porcukor, 2 dl tej, 15 dkg vaj vagy margarin, ízlés szerint rum aroma.
Kenéshez kevés baracklekvár.

*

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat ketté választjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és apránként adagolva a vízzel, míg a cukor jól el nem olvad, majd fokozatosan hozzákeverjük a liszt, sütőpor, kakaópor keveréket.
Tűrpróbáig sütjük.
A diós laphoz a tojás fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadva a cukrot majd a darált diót.
Tepsi hátán egy lapot sütünk belőle.
A krémhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a lisztet és a 2 dl tejet, majd gőz felett besűrítjük.
Ha kihűlt hozzákeverjük a habosra kikevert margarint és a rum aromát.
A kakaós piskótát vékonyan megkenjük baraklekvárral, majd erre kenjük a krém 3/4-ed részét, ráhelyezzük a diós lapot.
A tetejét megkenjünk a maradék krémmel és durvára vágott dióval díszitjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Andi kakaós-diós sütije