Ananászos szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Ananászos szelet

Ananászos szelet

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 db nagyobb ananász vagy 1 doboz konzerv ananászkarika
A piskótához:
10 db tojás
10 ek.kristály cukor
6 ek.finom liszt
4 ek.kakaópor
1 cs.sütőpor
A krémhez:
1/2 l tej
25 dkg margarin
1 cs.vaníliás pudingpor
4 ek.porcukor
2,5 dl hulala tejszín
2 ek.zsemlemorzsa a tepsi szórásához
1 ü.ananászrum aroma
A díszítéshez:
tortadara

*

Elkészítés:

Előkészítés:Az ananászt meghámozzuk,karikákra vágjuk.Egy tepsit sütőpapírralkibélelünk,megszórjuk a zsemlemorzsával és kirakjuk ananász karikákkal
Elkészítés:Kikeverjük a kakaós piskóta tésztát és az ananászra öntjük.Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük
Közben elkészítjük a krémet.Megfőzzük a pudingot a tejjel és a cukorral.A margarint felolvasztjuk és kanalanként a pudinghoz keverjük.Beleöntjük a fele ananászrum aromát.
A tésztát kiborítjuk a tepsiből,hogy az ananász legyen felül.Meglocsoljuk a maradék aromával.Rákenjük a krémet és egy fél órára a hűtőbe tesszük.A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre kenjük.Megszórjuk tortadarával és szeletelés előtt a hűtőbe tesszük egy órára.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ananászos szelet