Ananászos pulykamell rizzsel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Ananászos pulykamell rizzsel

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 szép friss ananász
30 dkg pulykamell
10 dkg bacon
1 kápia paprika
10 dkg rizs

vegyes színes bors
petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

Az ananászt kettévágjuk, a kemény torzsáját kivágjuk, a húsát felkockázzuk, majd egy kanál segítségével kiszedjük a héjából.  A
héját félretesszük, abban tálaljuk a kész ételt.
A bacont kockára vágva ropogósra pirítjuk, a pörcöket kiszedjük,  a zsírjából félreteszünk egy evőkanállal.
A többi zsíron átpirítjuk a sóval, színes borssal fűszerezett, kockára vágott pulykamellet, ezután fedő alatt pároljuk és amikor puha, újra pirítjuk kicsit.
A rizst szokásos módon megpároljuk, a kápia paprikát kockára vágjuk átforgatjuk a félretett zsíron, kicsit pirítjuk.
Amikor minden kész van, összekeverjük a rizst, a hús kockákat a paprikát és az ananász kockákat.
A 2 fél ananászhéjba halmozzuk, megszórjuk a pirított bacon-nel, és petrezselyemzölddel.
Finom, gyors, nyári, üdítő ebéd.

Ananászos pulykamell rizzsel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ananászos pulykamell rizzsel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!