Hozzávalók:
1 szép friss ananász
30 dkg pulykamell
10 dkg bacon
1 kápia paprika
10 dkg rizs
só
vegyes színes bors
petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
Az ananászt kettévágjuk, a kemény torzsáját kivágjuk, a húsát felkockázzuk, majd egy kanál segítségével kiszedjük a héjából. A
héját félretesszük, abban tálaljuk a kész ételt.
A bacont kockára vágva ropogósra pirítjuk, a pörcöket kiszedjük, a zsírjából félreteszünk egy evőkanállal.
A többi zsíron átpirítjuk a sóval, színes borssal fűszerezett, kockára vágott pulykamellet, ezután fedő alatt pároljuk és amikor puha, újra pirítjuk kicsit.
A rizst szokásos módon megpároljuk, a kápia paprikát kockára vágjuk átforgatjuk a félretett zsíron, kicsit pirítjuk.
Amikor minden kész van, összekeverjük a rizst, a hús kockákat a paprikát és az ananász kockákat.
A 2 fél ananászhéjba halmozzuk, megszórjuk a pirított bacon-nel, és petrezselyemzölddel.
Finom, gyors, nyári, üdítő ebéd.