Ananászos pulykamell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Ananászos pulykamell

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg pulykamell
3 evőkanál finomliszt
1 doboz körszeletes ananászkonzerv
15 dkg Trappista sajt
4 evőkanál olaj
10-15 dkg  gépsonka
3 dl főzőtejszín

*

Elkészítés:

A megtisztított pulykahúst felszeleteljük. Enyhén megsózzuk, lisztbe forgatjuk. Az ananász levét leöntjük. A sajtot lereszeljük.
A serpenyőben felforrósított olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen szép pirosra megsütjük. Egy tűzálló tálban egymás mellé rakjuk. A maradék olajat aláöntjük.
A hússzeletekre terítjük a gépsonkát, majd betakarjuk az ananászkarikákkal. Rászórjuk a reszelt sajtot, megöntözzük a tejszínnel.
Alufóliával lefedve 180 fokon kb. 35 percig sütjük, majd az alufóliát levéve a tetejét megpirítjuk.
Azonnal tálaljuk.
Tört burgonyával vagy krumplipürével kínáljuk.

Ananászos pulykamell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ananászos pulykamell