Ananászos lepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kis Era

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Ananászos lepény

Ananászos lepény

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

3 dkg vaj
1 evőkanál méz
1 doboz szeletelt ananászkonzerv
25 deka felengedett, mirelit leveles tészta ( kb. ½ csomag)
kevés liszt a deszkára és a kiszúráshoz
2 evőkanál porcukor
½ teáskanál őrölt fahéj
frissen reszelt szerecsendió

*

Elkészítés:

Felbontom az ananászkonzervet, leszűröm és ha túl vastagok az ananász szeletek, elfelezem őket.
A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtom, a lisztbe mártott ( elmosott, szárazra törölt ) ananászos konzervdobozzal, vagy egy megfelelő méretű pogácsaszaggatóval kiszúrok belőle annyi körlapot, ahány ananász szeletkém van.
Egy akkora pohárral, amelynek átmérője kb.
1 centivel kisebb, mint a konzervdobozé, mindegyik körlapba szegélyt nyomok, és ezeken belül imitt-amott megszurkálom villával a tésztalapok közepét, hogy sülés közben nem púposodjanak föl.
A lepény-alapokat átköltöztetem egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és mindegyikre ráteszek egy-egy ananászkarikát.
Felolvasztom a vajat, majd belekeverem a mézet.
A korongokat megkenegetem kevés mézes vajjal és kb 15 percre betolom őket a forró (230 fokos ) sütőbe.
Közben összekeverem a porcukrot az őrölt fahéjjal és pár reszelésnyi szerecsendióval, majd a még meleg ananászos lepényeket tálalás előtt ezzel meghintem.
Langyosan a legfinomabb.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ananászos lepény