Ananászos-kefires sütemény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Ananászos-kefires sütemény

Ananászos-kefires sütemény

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

*10 dkg liszt
*10 dkg búzadara
*1 csapott tk sütőpor
*1 csipet só
*4 db tojás
*10 dkg cukor
*2 tasak vaníliás cukor
*4 kis doboz kefir (4*140g)
*0,5 dl olaj
*1 nagy doboz ananász konzerv (35 dkg töltőtömeg)

*

Elkészítés:

Egy kisebb tálban a kimért lisztet elkeverjük a búzadarával, sóval és sütőporral.
Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a kefireket.
Csomómentesre keverjük a sütőporos liszttel.
Kicsit félretesszük.
Egy közepes méretű tepsit (22*38 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és megszórunk kevés liszttel.
Az ananászt apróbb darabokra vágjuk és hagyjuk lecsepegni.
A gyümölcsdarabokat és az olajat a tésztába keverjük és az előkészített tepsibe öntjük.
170 fokon hőlégkeveréssel kb.
40 percet sütjük és tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy éles késsel felszeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ananászos-kefires sütemény