Hozzávalók:
*10 dkg liszt
*10 dkg búzadara
*1 csapott tk sütőpor
*1 csipet só
*4 db tojás
*10 dkg cukor
*2 tasak vaníliás cukor
*4 kis doboz kefir (4*140g)
*0,5 dl olaj
*1 nagy doboz ananász konzerv (35 dkg töltőtömeg)
*
Elkészítés:
Egy kisebb tálban a kimért lisztet elkeverjük a búzadarával, sóval és sütőporral.
Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a kefireket.
Csomómentesre keverjük a sütőporos liszttel.
Kicsit félretesszük.
Egy közepes méretű tepsit (22*38 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és megszórunk kevés liszttel.
Az ananászt apróbb darabokra vágjuk és hagyjuk lecsepegni.
A gyümölcsdarabokat és az olajat a tésztába keverjük és az előkészített tepsibe öntjük.
170 fokon hőlégkeveréssel kb.
40 percet sütjük és tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy éles késsel felszeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.