Ananászos csirkemell besamellel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Ananászos csirkemell besamellel

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         3 db filézett csirkemell
·         1 friss Ananász gyümölcs
·          1 kk só
·          1 kk őrölt bors
·         1 kk ételízesítő
·          2 tk liszt
·         kevés olaj a hús elősütéséhez
·         A besamelhez:
·         diónyi vaj
·         3 púpozott evőkanál liszt
·         4 dl tej
·          1 kk őrölt szerecsen dió
·         1 kk   fehérbors
·          1 kk  őrölt kömény
·          1 kk só
·          1 kk ételízesítő
·         20-25 dkg reszelt sajt

*

Elkészítés:

Az ananászt megpucolom ,fás részeit eltávolítom  és felszeletelem.
A csirkemellet felszeletelem, sózom, borsozom, majd lisztbe mártom, és kevés olajon elősütöm. Kivajazott tepsibe teszem szépen egymás mellé. Mindegyik tetejére 1-1 karika ananászt helyezek.
A besamelhez a vajat felforrósítom, majd beleteszem a lisztet, és kevés ideig keverem, majd felengedem a tejjel, beleteszek  kis  kávéskanálnyi szerecsendiót, hozzáadom a fehérborsot, a sót, az ételízesítőt, kevés őrölt köményt, és összeforralom, majd a végén belekeverem a reszelt sajt felét.
Ezt mártást rákanalazom az ananászkarikára, és a tetejét meghintem a maradék sajttal. Szép pirosra sütöm. Rizzsel tálalom  nagyon finom.

Ananászos csirkemell besamellel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ananászos csirkemell besamellel