Hozzávalók:
1 db csirkemell csontos, amit kicsontoztam és a csontjából leves készült, a többi részét felkockáztam
1/2 kk. őrölt fahéj
1 kk. őrölt gyömbér
1/2 kk. őrölt szerecsendió
1/2 kg kockázott ananászkonzerv + 3 ek. leve
só
cukor
szárított metélőhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma felkockázva
oliva olaj
1 ek. gluténmentes étkezési keményítő vagy nyílgyökérliszt (sűrítés)
1 ek. száraz sherry helyett nekem most 1 ek. vilmoskörte pálinka
1 dl húsleves alapleve
*
Elkészítés:
Abból készítettem, amit találtam itthon. Elkészítem a pácot, olivához teszek 1 ek. étkezési keményítőt, a fűszereket, őrölt szerencsendió, fahéj, gyömbér, csipet só, pici cukor, az alkohol, metélőhagyma feldarabolva szárított, ezeket összekeverem és a felkockázott húst beleforgatom és egy órát hagyom pácolódni.
Az ananászról lecsurgatom a levét, 3 ek. kell majd a léből a húshoz. A hagymát felkockázom és kevés oliván megfonnyasztom, kiszedem egy tálra. A húst 5 percig pirítom a serpenyőben, majd hozzáadom a húsleves alaplevet és az ananászlevét 3 ek., aztán fedő alatt párolom 15 percig. Hozzáöntöm az ananász kockákat és a hagymát, összekeverm és egy-két perc még átpárolom.
Önmagában fogyasztottuk de rizs köret illik hozzá. A gyerekeimnek is nagyon ízlett.