Hozzávalók:
1 csomag vanília pudingpor
1 csomag tejszín habpor
5,5 dl tej
4-5 evőkanál cukor
1-2 dkg vaj
ananászbefőtt ízlész szerint vagy más befőtt is jó
*
Elkészítés:
Ez egy gyors ötlet volt egyik este, amikor a fiamnak ismét leesett a vér-porcukor szintje.
Megfőztem a pudingport a tasakon leírt módon, de kicsit kevesebb tejjel, csak 4 dl-t adtam hozzá az 5 helyett. Még forrón belevágtam egy kis darab vajat, jól elkevertem és langyosra hűtöttem.
Fölvertem a tejszín habport 1,5 dl tejjel, belekevertem a langyosra hűlt pudingot, géppel jól összedolgoztan, majd egy réteget a kehely aljára terítettem. Ananász darbokat szórtam rá – nekem az volt otthon, de szerintem bármilyen befőttel finom -, majd ismét a krém következett. Addig rétegeztem, amíg a kehely megtelt, fölülre krém került, amit aztán ananász szeletekkel díszítettem.
Gyors, finom, könnyű, de ezek a kelyhek elég nagyok, kisebb pohárba vagy tálkákba téve 4 adag is kijön belőle.