Hozzávalók:
80 dkg csirkecomb
1 doboz ananászkonzerv
1 kispohár tejföl
8 szelet sajt
1 kávéskanál só
2 kisebb fej vöröshagyma
*
Elkészítés:
Veszünk kb.
6-8 db felső csirkecombot, kicsontozzuk, bőrét levesszük és kiklopfoljuk, majd besózzuk.
(Ha nem szeretjük a csirkecombot, lehet csirkemellből is készíteni.
) Kibontjuk az ananász konzervet és lecsepegtetjük, a levét megihatjuk.
Egy kisebb tepsit picit kiolajozunk (akár vajjal is kikenhetjük), majd felszeleteljük a két kisebb fej vöröshagymát és rászórjuk a kiolajozott tepsire.
Ezután pedig rárakosgatjuk egymás mellé, a besózott csirkehusikat.
A húsokra, elrendezzük szépen az ananász karikákat.
A pohár tejfölt jól összekeverjük és erre ráöntjük, majd pedig szépen rárakosgatjuk a sajtszeleteket.
Kb.
2 dl vizet öntünk a húsok alá a tepsibe és betakarjuk alufóliával.
Kb.
30 percig sütjük nagy lángon, a sütőben.
Utána kivesszük a sütőből, levesszük róla az alufóliát, s villával megszurkáljuk, megnézzük, hogy mennyire puhult meg a hús.
Általában ennyi elég szokott lenni.
Utána még visszatesszük jó 10 percre alufólia nélkül, hogy a teteje kicsit megbarnuljon.
Majd kivesszük a sütőből, s akár sültkrumplival, vagy salátával tálalhatjuk.