Hozzávalók:
3 bögre liszt
2 bögre cukor
1 bögre olaj
1 bögre ananász konzerv
1 bögre nyers lereszelt répa
2 dl ananász befőttlé
3 db tojás
2 teáskanál vanilin cukor
2 teáskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál só
*
Elkészítés:
Az ananászkompótot az ananászlé felével és a lereszelt répával összeturmixoljuk. A maradék ananászlét a tojásokkal és az olajjal alaposan kikeverjük. A szárazanyagokat egy tálba öntjük, alaposan összeforgatjuk. Hozzáöntjük az olajos tojásos keveréket és jól megkeverjük. Végül a répás-ananászos turmixot is a keverékhez adjuk. Sütőpapirral kibélelt kb.22×35-ös tepsibe öntjük és 170-175 C-on, 50-55 percig vagy tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt megtölthetjük valamilyen pikáns lekvárral de önmagában is nagyon finom kiadós süti.


