Amerikai mogyoros brownie

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Amerikai mogyoros brownie

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg csokoládé
4 tojás
35 dkg cukor
1,70 dl olaj
17 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
½ rúd vanília
vaj a kikenéshez
10 dkg mogyoró

*

Elkészítés:

A mogyoróból 7 dkg-ot finomra őrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, ezzel fogjuk a végén az elkészült édességet díszíteni. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen forró vagy nagyon meleg, csak langyos. A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemű masszává keverjük. Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40×28 cm nagyságú), kb. 150-170 fokon 20-25 percig sütjük. Tálaláskor megszórhatjuk durvára darált mogyoróval. Mogyoró helyett használhatunk mandulát is.
Kihülés után vágjuk fel.
Akkor jó a brownie, ha belül krémes, és a teteje ropogós.

Amerikai mogyoros brownie

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Amerikai mogyoros brownie