Hozzávalók:
A tésztához 7 db tojássárgája 18 dkg porcukor 15 evőkanál víz (meleg) 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor (3/4 része) 2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez 3 tasak vaníliás pudingpor 7 dl víz 6 ek cukor 2 csomag vaníliás cukor 7 db tojásfehérje 5 ek cukor A tetejére 5 dl hulala 3 ek porcukor 10 dkg csokoládéforgács (tetszés szerint)
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
A nagy gáztepsit béleljük ki szilikonos sütőpapírral a sütéshez.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet.
A 3 csomag vaníliás pudingot 7 dl vízzel felfőzzük, majd 6 evőkanál cukorral és 2 vaníliás cukorral édesítjük.
A 7 db tojásfehérjét az 5 kanál cukorral felverjük.
Még melegen a kettőt összekeverjük.
A kisült piskótára rákenjük a krémet, és még 10 percig 150 fokon sütjük.
Ezalatt a krém keményedni fog.
A hulala habtejszínt felverjük a cukorral.
A felvert tejszínt rásimítjuk a krém tetejére.
Végül reszelt csokoládéval megszórjuk.
Nagyon szívesen, további szép napot!