Amerikai Krémes *

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Krisztina

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Amerikai Krémes *

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói 29×24-es tepsihez (a belső részét mértem):
•7 tojás sárgája
•150 g kristálycukor
•120 ml víz
•2 evőkanál olvasztott vaj
•200 g liszt
•1 csomag sütőpor
•2 evőkanál kakaó
Krém hozzávalói:
•7 tojás fehérje
•10 evőkanál kristálycukor
•2 csomag vaníliás pudingpor
•6 dl tej
A tetejére:
•4 dl tejszín
•2 csomag Dr.Oetker-es habfixáló
•3 evőkanál porcukor

*

Elkészítés:

1.A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
2.A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tovább keverve a robotgéppel, belekeverjük az olvasztott vajat, majd a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet és vizet is felváltva beledolgozzuk.
3.Sütőpapiros tepsibe simítjuk és 180 fokon 20 percig sütjük.
4.Míg a piskóta sül elkészítjük a krémet.
5.A pudingport lábosba egy kicsi tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverve sűrű krémet főzünk.* én 1 bourbon vanília cukrot tettem a pudingba*
6.A tojások fehérjét a cukorral addig verjük amíg a cukorszemek, szépen elolvadnak és fényes kemény habot kapunk.
7.A pudingot még forrón kell a habhoz keverni, majd a sütőből kivett tésztára kenjük és visszadugjuk a sülni még 15 percre.
8.Mikor teljesen kihűlt, a tejszínhabot a cukorral és a habfixálóval a tasakon lévő utasítás szerint felverjük.
9.Csillagcsőrös nyomózsákba töltjük és megmintázzuk a sütemény tetejét.
10.De simán rá is kenhetjük és a legtetejét reszelt csokoládéval megszórhatjuk.

Amerikai Krémes *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Amerikai Krémes *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!