Hozzávalók:
1/2 fej káposzta,
2 közepes sárgarépa,
1 kanál szorbit (cukorpótló)
kiskanál só,
kevés frissen őrölt bors,
kevés csombor, (borsikafű)
kevés morzsolt petrezselyem,
1 kanál almaecet,
1 citrom leve.
esetleg kevés csilipehely
*
Elkészítés:
A káposztát legyalulom, vagy mint általában, vékony csíkokra szeletelem. A sárgarépát lereszelem. Mindkettőt külön edényben megsózom, a sárgarépát 2-3 percig meg is mikrózom. Együtt elkeverem őket a szárított fűszerekkel, az almaecettel, és ízlés szerinti mennyiségű szorbittal. (ehhez a mennyiséghez 1 kanálnyit teszek, de ez ízlés alapján változhat) Hűtőben érlelem fél napig, időnként átforgatva, újrakóstolva. Közvetlenül tálalás előtt keverem össze ízlés szerinti mennyiségű majonézzel, vagy külön edényben adom mellé, hogy mindenki saját maga keverhesse össze.
Az eredeti KFC-s salátát majonézzel elkeverve tálalják, én javaslom a majonéz külön hozzáadását, hogy mindenki ízlése szerinti mértékben vegyíthesse.