Hozzávalók:
60 dkg sertés darálthús
2 ek. kecup
1 ek. mustár
1 tojás
1 kk. só
1 kk. bors
1 fej vöröshagyma lereszelve
2 gerezd fokhagyma átzúzva
10 dkg baconszalonna vagy házi szalonna
1 csomag lapkasajt
A fűszerek Toldi fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
A darálthúshoz hozzáadom a tojást, a kecupot és a mustárt, elkeverem. Lereszelem a hagymát, átzúzom a fokhagymát, majd hozzákeverem a húshoz, só, borssal együtt. Egy gyümölcskenyérformát kiolajozok és zsemlemorzsát szórok rá, vagy szilikonos sütőpapírral kibélelek. A hús egyharmadát rétegezem a tepsi aljára, majd egy sor lapkasajt, baconszalonna én házi szalonnát használtam, aztán rétegezem ezt háromszor, a legtetejére szalonna kerüljön. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütöm.Nekem eresztett levet, leöntöttem róla, a sütőpapírt eltávolítottam.
A lapkasajttól kicsit folyósabb lett, de majd szilárdul ha picit hűl. Szerintem szeletelt sajtból is jó lenne, akkor talán nem folyik így szét a sajt, még nem próbáltam úgy.
A gyerekeknek burgonyapürével táltaltam, magamnak salátával.
