Amerikai fánk Minifánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

4

Nehézség

Könnyű

Amerikai fánk Minifánk

Amerikai fánk Minifánk

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Vaníliás fánk (alaprecept):
2 pohár liszt
1 cs. sütőpor
1/2 teásk  só
1 pohár cukor (kevésbé édesszájúak fél bögrével is beérik,én ennyit szoktam, de lehet édesítőszer is)
1 pohár tej
1 cs vaníliás cukor, vagy aroma
1 ek. olvasztott (lehűtött) margarin
2 tojás
Változat:
1. Ha 1-2 ek. cirtomlét adunk hozzá és egy kis reszelt citromhéjat máris citromos fánkunk lesz.
2. Különböző fűszerekkel (fahéj, gyömbér, szegfűszeg) használataval illatos fűszeres fánkunk lesz. Én egy pici sütőrumot tettem bele .
Csokis fánk
2 pohár liszt
1/3 pohár kakópor
1 cs. Sütőpor
½ teásk  só
1 bögre cukor
1 ek. olvasztott (lehűtött)margarin
1 1/3 pohár tej
2 tojás

*

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra bemelegítjük, a sütőformát ajánlatos kikenni, de lehet muffin sütőben, sőt villám sütiként tepsiben is sütni.
Egyik tálba összekeverjük a cukor kivételével a szárazanyagokat, egy másikban elkeverjük a tojást a cukorral, hozzáadjuk a tejet, olvasztott margarint, majd a szárazanyagokkal összekeverjük. Nem kell „agyonkeverni” elég csupán fakanállal, vagy kézi habverővel.
Ha formába tesszük, akkor azokat félig töltsük, és a meleg sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Amerikai fánk Minifánk