Amerikai csirkemellcsíkok skacoknak

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Arenka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Amerikai csirkemellcsíkok skacoknak

Recept leírás:

Hozzávalók:

A fokhagymás mártogatóhoz:
2 ek natúr joghurt
2 ek tejföl
2 ek majonéz
2 fokhagymagerezd
só, őrölt fehérbors (ízlés szerint)
A csirke pácolásához:
2 dl tej
A csirke panírozásához, és a sütéshez:
1 szép nagy csirkemellfilé
2 tojás
0,5 dl tej
1 pohár liszt
1 pohár zsemlemorzsa
1/2 pohár kukoricapehely

olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

A csirkemellet berakjuk egy tálba és ráöntjük a tejet, ebben pihentetjük kb 1/2-1 órát. Így nagyon kellemes puha lesz a húsa.
Egy lábasban egy evőkanál forró olajon a rizst kicsit megpirítjuk, 1-2 percig, majd felöntjük bő két pohár vízzel, megsózzuk, és addig főzzük lassú tűzön, míg a víz le nem fő róla, és a rizs meg nem puhul.
Egy másik lábasban felolvasztunk 1 evőkanál margarint, beleszórjuk a kukoricát és a zöldborsót, valamint a hozzávaló fűszereket, a csipet cukrot, és megpároljuk közepes tűzön, fedő alatt. Kb 10 perc.
Amint kész a rizs és a kukoricás borsó is, összekeverjük őket.
A csirkemellet lecsepegtetjük, és vékony, kb 1-2 cm vastag, hosszú csíkokra vágjuk, besózzuk.
Majd panírozzuk úgy, hogy az egyik tálba lisztet rakunk, a másikba felverjük a tojásokat a fél dl tejjel, és kis sóval, a harmadikba pedig zsemlemorzsát, amihez hozzákeverjük a kukoricapelyhet, és egy kicsit meg is törjük, hogy könnyebben lehessen vele bánni. Szóval a csirkemellcsíkokat ebben a sorrendben bepanírozzuk.
Majd olajat hevítünk egy serpenyőben, ebben kisütjük a bepanírozott húsokat.
Menet közben a fokhagymás mártogató hozzávalóit egy tálkában kikeverjük, a fokhagymát reszelve, vagy préselve adjuk hozzá, és felhasználásig a hűtőbe rakjuk.
Amint kész van minden, tálaljuk. Kaliforniai paprikát használhatunk díszítésnek, hogy még szemrevalóbb, színesebb legyen az ebéd.
Forró olajon a rizst kicsit megpirítjuk, 1-2 percig, majd felöntjük bő két pohár vízzel, megsózzuk, és addig főzzük lassú tűzön, míg a víz le nem fő róla, és a rizs meg nem puhul.
Egy másik lábasban felolvasztunk 1 evőkanál margarint, beleszórjuk a kukoricát és a zöldborsót, valamint a hozzávaló fűszereket, a csipet cukrot, és megpároljuk közepes tűzön, fedő alatt. Kb 10 perc.
Amint kész a rizs és a kukoricás borsó is, összekeverjük őket.
A csirkemellet lecsepegtetjük, és vékony, kb 1-2 cm vastag, hosszú csíkokra vágjuk, besózzuk.
Majd panírozzuk úgy, hogy az egyik tálba lisztet rakunk, a másikba felverjük a tojásokat a fél dl tejjel, és kis sóval, a harmadikba pedig zsemlemorzsát, amihez hozzákeverjük a kukoricapelyhet, és egy kicsit meg is törjük, hogy könnyebben lehessen vele bánni. Szóval a csirkemellcsíkokat ebben a sorrendben bepanírozzuk.
Majd olajat hevítünk egy serpenyőben, ebben kisütjük a bepanírozott húsokat.
Menet közben a fokhagymás mártogató hozzávalóit egy tálkában kikeverjük, a fokhagymát reszelve, vagy préselve adjuk hozzá, és felhasználásig a hűtőbe rakjuk.
Amint kész van minden, tálaljuk. Kaliforniai paprikát használhatunk díszítésnek, hogy még szemrevalóbb, színesebb legyen az ebéd.

Amerikai csirkemellcsíkok skacoknak

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Amerikai csirkemellcsíkok skacoknak

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!