Hozzávalók:
180 gramm mézespuszedli
150 gramm (1 tégla)marcipán massza
2 – 3 evőkanál Amaretto keserűmandula likőr
5 deka csokoládé
2 deka vaj
színes cukordara
*
Elkészítés:
A puszedliket robotgéppel, vagy csak úgy kézzel elmorzsoljuk, meglocsoljuk a mandulalikőrrel. Likőr hiányában keserűmandula aromát is alkalmazhatunk ízlés szerint. Hozzáreszeljük a marcipánmasszát (jó előtte kicsit hűtőben tartani, könnyebben reszelhető), és tésztaállagúvá összegyúrjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk tetszőleges nagyságra. Nekem ebből a mennyiségből 15 db lett. A fél tábla csokit (nekem tejcsokim volt) felolvasztjuk a vajjal (én ennek hiányában egy kanál vizet adtam hozzá. A golyókat egyenként bevonjuk a csokival, szórunk rá színes cukordarát, és hűtőben tartjuk fogyasztásig.