Hozzávalók:
Töltelék –
fél kg. darált hús, 2 kis fej hagyma, ízlés szerint szalonna, apróra vágott paprika és paradicsom, só, bors, paprika, babérlevél, fűszerek és étolaj. Ezekből nagyon rövid lére pörköltöt készítünk, ha megfőtt besűrítjük ( lisztet szórunk rá, vagy burgonyapüré port keverünk bele ), esetleg összeturmixoljuk. hagyjuk hűlni.
Tészta-
50 dkg liszt,
2 tojás ( ha nagyon kicsik akkor 3 )
Mártás-
2 dkg vaj, 2 evőkanál liszt,
1/2 liter tej + 3 dl víz
10-15 dkg sajt ( lehet vegyes is )
1-2 evőkanál tejföl ( el is maradhat)
só, bors, fűszerek ízlés szerint
*
Elkészítés:
Alternatív Ravioli- paradicsommártás helyett sajtmártással.
– tálalva.
elkészítés : Töltelék – fél kg.
darált hús, 2 kis fej hagyma, ízlés szerint szalonna, apróra vágott paprika és paradicsom, só, bors, paprika, babérlevél, fűszerek és étolaj.
Ezekből nagyon rövid lére pörköltöt készítünk, ha megfőtt besűrítjük ( lisztet szórunk rá, vagy burgonyapüré port keverünk bele ), esetleg összeturmixoljuk.
hagyjuk hűlni.
Tészta – kb fél kg lisztből 2 tojással nem túl kemény tészt át gyúrunk, két gombócot készítünk belőle és egyenként vékonyra kinyújtjuk ( a másodikat csak ha már az elsővel végeztünk, nehogy kiszáradjon !!!
) korongokat szaggatunk belőle amiknek a közepére 1-1 kiskanál masszát teszünk.
egyenként a szélüket vízzel megkenve félbehajtjuk és jól lezárjuk, lenyomkodjuk a tésztát.
utána esetleg egy csipkés szélű szaggatóval még leformázhatjuk, de ez csak esztétikailag számít.
( a leső tésztadarabokat összegyúrjuk és megvan a másnapi levestészta ) Forró sós vízben kifőzzük és kiszedjük egy lábosba / sütőtálba.
Mártás – 1-2 evőkanál lisztet kevés vajon megfuttatunk, felöntjük fél liter tej és 3 dl víz keverékkel, hozzáadunk kb 10 dkg sajtot ( lehet több féle maradék a fagyasztóból ) ízlés szerint fűszereket : só, bors, paprika, kömény, bazsalikom, provanszi keverék, fokhagymapor.
Felfőzzük ha már szép krémes 1-2 evőkanál tejföllel savanyíthatjuk , de vigyázzunk össze ne rántsa.
A kész mártás ráöntjük a kifőtt raviolikra és még egyszer felforraljuk ( esetleg bedugjuk a sütőbe egy sütőtálban, akkor előbb reszelhetünk rá kis sajtot hogy ráolvadjon, most nem volt rá idő, mert korábban megjöttek a vendégek ) Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal, apróra vágott piros paprikával, paradicsom szeleteket tehetünk mellé, ami épp eszünkbe jut.
Most tejfölös ubisali volt még mellé, de nem volt lehetőségem rendesen fényképezni.
.
.
.
.
.
.
.
.
Az elkészítési idő viszonylagos, attól függ ki milyen ügyes, és hogy van-e raviolizárogató eszköz.
.
.
a legközelebbihez már nekem is lesz.