Hozzávalók:
25 dkg fodros nagykocka
4 -5 db közepes krumpli
1 – 2 fej nagyobb vöröshagyma
10-10 dkg reszelt füstölt és trappista sajt
2,5 dl tejszín
só
kevésolaj
*
Elkészítés:
A krumplit a TW Zöldséghámozóval meghámozzuk és a TW Új Generációs Konyhai Késsel apró kockákra vágjuk, és sós vízben feltesszük főni a 2,4 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe.
Ha félig megpuhult, hozzáöntjük a tésztát, és együtt megfőzzük őket.
A vöröshagymát megpucoljuk a TW Új Generációs Konyhai Késsel, majd a Turbó Aprítóban apró kockákra vágjuk, és az olajon megpároljuk az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben.
A 2l-es UltraPro vagy UltraPlusz edénybe rétegezzük a krumplis tésztát, a hagymát és a sajtot, amit előzőleg a Konyhai Malomban ledaráltunk kevertünk.
A rétegezést a krumplis tésztával fejezzük be, és a tetejére sajtot szórunk.
Az egészet meglocsoljuk a tejszínnel.
Közepes lángon arany barnára sütjük.
Megjegyzés:
Elég nehéz étel, de nagyon finom.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
TW Zöldséghámozó
TW Új Generációs Konyhai Kés
2,4 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedény
Turbó Aprító
1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedény
2l-es UltraPro vagy UltraPlusz edény
a Konyhai Malom